odc. 3, Bieszczady i Sieniawa

Masz kłopoty z odtwarzaniem? Pomoc

Bieszczady to polski dziki zachód. Dziewicze tereny, nieokrzesana fauna i flora, raj dla stroniących od cywilizacji wędrowców. Bieszczady to też niezwykli ludzie i wspaniała regionalna kuchnia. 


W kolejnym odcinku „Polska Molskiej” nasza prowadząca odwiedzi kultową restaurację Chata Wędrowca w Wetlinie, by spróbować kuchni z lokalnych produktów. W malowniczej miejscowości Chmiel spotka się z niezwykłą parą - Ryśkiem i Joasią, którzy swoje życie poświęcili Bieszczadom i hodowli koni. Na biwaku Gosia przygotuje pożywny gulasz. A po bieszczadzkiej przygodzie nasza prowadząca będzie degustować pałacową kuchnię w Sieniawie. 

Oglądajcie i przekonajcie się, że Polska jest pyszna!


Program współfinansowano ze środków Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.

Więcej