Pierogi z linem i wędzonym pstrągiem

Masz kłopoty z odtwarzaniem? Pomoc

Ciasto:
3 szklanki mąki, 1 łyżeczka soli, 1 szklanka bardzo ciepłej wody Wszystkie składniki wymieszać, wyrobić i zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Przykryć ściereczka i ostawić.
Farsz:
1 lin średniej wielkości, 1 nieduży pstrąg wędzony (ok. 200g), mały pęczek szczypiorku, liście z 3-4 gałązek lubczyku, skórka otarta z cytryny, sól, pieprz, małe listki botwinki

Lina wyfiletować i pokroić na kawałki, mięso pstrąga oddzielić od ości. Szczypior pokroić. Do blendera wrzucić rybę, szczypior, liście lubczyku, skórkę cytrynową, doprawić solą i pieprzem, zmiksować. Ciasto na pierogi rozwałkować, wyciąć kółeczka. Na każde kółko kłaść listek botwinki i nieco rybnego farszu. Zwinąć pierogi i ugotować w osolonym wrzątku.

Więcej